Leave Your Message

He aha nā kālā hoʻokūkū koa?

2024-04-30

ʻO ke kālā Challenge Military: He hōʻailona o ka hanohano a me ka moʻomeheu


Nā kālā hoʻokūkū koa , ʻike ʻia hoʻi ʻo ka pūʻali koa a i ʻole ke kālā hoʻokūkū pūʻali koa, e paʻa i kahi kūlana kūikawā i loko o ka puʻuwai o ka poʻe lawelawe i ka Pūʻali Koa. ʻAʻole kēia mau ʻāpana metala liʻiliʻi he hōʻailona o ka mahalo akā lawe pū kekahi i kahi moʻolelo waiwai a me nā kuʻuna mai ke Kaua Honua Mua. Ma kēia ʻatikala, e ʻimi mākou i ke koʻikoʻi o nā kālā hoʻokūkū pūʻali koa a me kā lākou kuleana i ke kaiāulu koa.


pūʻali koa hoʻokūkū kālā.jpg


He aha ke ʻano he Military Challenge Coin?


ʻO nā kālā hoʻokūkū koa kūikawānā kālā i hoʻolālā ʻia hāʻawi pinepine ʻia i nā lālā o ka pūʻali koa e hoʻomanaʻo i kā lākou lawelawe, nā hana i hana ʻia, a i ʻole nā ​​hanana kūikawā. Hōʻike pinepine kēia mau kālā i ka hōʻailona a i ʻole ka hōʻailona o kahi pūʻali koa kūikawā, lālā, a hui paha. Hiki iā lākou ke hele mai i nā hoʻolālā maʻamau, e like me nā mikiona kikoʻī a i ʻole nā ​​​​hoʻolālā.


Ke kumu oʻāpana kālā hoʻokūkū koa mai ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia 20, i ka wā i hana ai kahi lutena waiwai i nā mekala keleawe no kāna pūʻali ea. ʻO kekahi o nā pailaka, nāna i lawe i ka mekala i loko o ka ʻeke ʻili ma kona ʻāʻī, ua hopu ʻia ʻo ia e nā Kelemania i ka wā o ke Kaua Honua I. ʻOiai e hoʻāʻo ana e pakele, ua hiki iā ia ke hōʻea i nā laina Farani akā ua kuhi ʻia ʻo ia he saboteur. No ka hōʻoia ʻana i kona ʻike, hāʻawi ʻo ia i ka mekala i kahi koa Farani, nāna i hoʻopakele i kona ola. Ua alakaʻi kēia hanana i ke kuʻuna o ka lawe ʻana i nā ʻāpana kālā i nā manawa a pau, a me ka hana o ka "paʻi" i nā poʻe ʻē aʻe e hōʻike i kā lākou mau kālā.


nā kālā metala maʻamau.jpg


ʻO ke ʻano o ke kālā hoʻokūkū koa


He mea koʻikoʻi nā kālā hoʻokūkū koa i ke kaiāulu koa. Hoʻohana pinepine ʻia lākou e hōʻike i ka mahalo no kahi hana i hana maikaʻi ʻia, ma ke ʻano he hōʻailona o ka pilina a me ke kaikunāne, a i ʻole he ala e hoʻomanaʻo ai i kahi hanana kūikawā. ʻAʻole wale kēia mau kālā e haʻaheo i ka poʻe i loaʻa iā lākou, akā he mea hoʻomanaʻo hoʻi i ka ʻālana a me ka hoʻolaʻa ʻana o nā kāne a me nā wahine e lawelawe nei i ka Pūʻali Koa.


Nā kālā pūʻali i hana ʻia hoʻohana ʻia hoʻi e hoʻoulu i ka manaʻo o ka lokahi a me ke komo ʻana i waena o nā lālā lawelawe. Hoʻololi pinepine ʻia lākou i ka wā o ka hui hou ʻana, ka hoʻolaʻa ʻana, a i ʻole nā ​​​​hanana nui ʻē aʻe a he ala ia no nā lālā lawelawe e hoʻopili ai kekahi i kekahi a kūkulu i ke aloha. Hoʻohui ʻia, hoʻohana pinepine ʻia nā ʻāpana hoʻokūkū pūʻali koa i nā kuʻuna a me nā kuʻuna i loko o ka pūʻali koa, e like me "nā ʻike kālā" a i ʻole "nā luʻi kālā," kahi e hoʻokūkū ai nā lālā o kahi hui i kekahi i kekahi e hana i kā lākou mau ʻāpana.


pūʻali koa.jpg


ʻO ka hoʻolālā o kahimoni koa He mea koʻikoʻi nō ia no ka mea e hōʻike pinepine ana ia i nā waiwai, ka mōʻaukala, a me nā kuʻuna o kahi pūʻali koa a i ʻole hui. ʻO nā hoʻolālā paʻakikī a me nā hōʻailona ma kēia mau ʻāpana he hōʻike ʻike ʻia o ka ʻike a me ka hoʻoilina o ka hui, a ʻike pinepine ʻia lākou he mau mea hoʻomanaʻo o ka lawelawe.